Zeci de elevi au ajuns la spital dupa ce au consumat laptele primit gratuit la scoala

lapte-gratuit-elevi_568157 de elevi din mai multe scoli de pe raza judetului Prahova au ajuns la spital, prezentand simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au baut laptele distribuit gratuit prin programul guvernamental “Lapte si corn”.

Dupa ce medicii au consultat cei 57 de elevi care au ajuns de urgenta la spital dupa ce li s-a facut rau la scoala, au concluzionat ca acestia ar fi facut toxiinfectie alimentara dupa ce au consumat laptele primit gratuit.

Licitatia pentru distributia de lapte in cadrul programului guvernamental “Lapte si corn” in judetul Prahova a fost castigata de firma Ecolact Prod si alte trei firme. Serviciile de distributie de lapte in unitatile de invatamant din judet au fost suspendate temporar.

Autoritatile locale urmeaza sa desemneze joi un nou producator de lapte care sa redistribuie produsul in scoli pana la finalizarea anchetei.

“S-a decis sa se suspende livrarea de lapte pentru maine (miercuri-n.r.) si, pana cand ies buletinele de analiza si se concluzioneaza ce s-a intamplat, se schimba producatorul de lapte”, a declarat prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv.

Aceasta masura nu vizeaza si firmele care distribuie produsele de panificatie in scoli.

Dupa ce copiii au fost identificati cu toxiinfectii alimentare, autoritatile prahovene au demarat o ancheta epidemiologica.MAI MULTE AICI—http://www.portalinvatamant.ro/articole/invatamant-primar-103/zeci-de-elevi-au-ajuns-la-spital-dupa-ce-au-consumat-laptele-primit-gratuit-la-scoala-5681.html

Error