RADIO TV OLTENITA
Social

Vizita delegatiei profesorilor din AMIENS-FRANTA in scolile si Liceele din Calarasi si Oltenita !

Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Oltenița a avut bucuria, pe 27 noiembrie 2019, de a primi într-o vizită de lucru, o delegație a mai multor licee din Amiens (Franța).
Delegația de cadre didactice franceze a fost interesată de aspectele învățământului tehnologic din județul Călărași, în special de instruirea practică a elevilor, în perspectiva scrieii unui parteneriat de tip Erasmus în care să fie implicate liceele vizitate.
Delegația a venit din Călărași însoțită de doamna inspector Belciu Marilena, a fost primită la școala noastră de conducerea școlii și de cadrele didactice din domeniile vizate. Au vizitat atelierele liceului (estetica și igiena corpului omenesc, textile și mecanică) și două dintre firmele oltenițene în cadrul cărora își desfășoară orele de practică elevii noștri.
Atmosfera a fost destinsă, amiabilă și fructuoasă.

Informații și foto: prof. Paul Niculiță Mă numesc Botea Laura, elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Național „Neagoe Basarab”, iar astăzi, eu și alți colegi de-ai mei am participat la o întâlnire cu o delegație formată din reprezentanți ai Academiei din Amiens și ai unor școli franceze. Pe parcursul acestei întâniri, 4 echipe formate din elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a și-au prezentat ideile la care s-au gândit, bazându-se pe teme de actualitate și căutând soluții pentru a le rezolva. Din momentul în care doamna profesor Șerban Doina ne-a informat în legătură cu această vizită și scopul acesteia de a identifica instituții partenere cu care să demareze viitoare proiecte Erasmus, noi am încercat să ne gândim la anumite teme pe care le-am găsit de actualitate și să aducem idei de activități prin care să le abordăm.
Cred că sunt în asentimentul colegilor mei când spun că întâlnirea de astăzi a fost o oportunitate extraordinară pentru noi. Am avut ocazia nu numai să cunoaștem oameni deosebiți, care au apreciat implicarea noastră, dar și șansa de a interacționa, de a conversa cu vorbitori nativi de limbă franceză. Sperăm să fie doar începutul unei colaborări minunate care să ne permită punerea în practică a ideilor prezentate pe parcursul întâlnirii.