RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

VIOLENŢA NU REZOLVĂ PROBLEMELE!”- Campanie de prevenire a infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul rural

afis Violenta
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi derulează Campania „Violenţa nu rezolvă problemele!”, pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul rural.

Aceasta se desfăşoară în perioada septembrie – decembrie 2015 şi îşi propune educarea populaţiei cu privire la prevederile legislaţiei în vigoare şi a consecinţelor în plan social şi al răspunderii penale în cazul săvârşirii de infracţiuni contra persoanei, precum şi determinarea adoptării de către cetăţeni a unui comportament de autoprotecţie împotriva agresiunilor fizice.

Pe parcursul celor patru luni vor fi realizate şi difuzate materiale cu conţinut preventiv, vor avea loc discuţii cu grupul ţintă, format din persoane cu vârste între 18 şi 37 ani, care locuiesc în mediul rural, dar şi categorii vulnerabile, precum copiii şi vârstnicii, urmând să fie prelucrate situaţii ipotetice de victimizare din agresiuni fizice şi să fie transmise recomandări cu caracter preventiv.

Pentru promovarea mesajului campaniei de prevenire a fost realizat un afiş, care va fi difuzat în locuri şi zone tranzitate de public numeros (societăţi comerciale, primării, pieţe etc.).