Social

Veste buna pentru profesori: s-ar putea pensiona cu trei ani mai devreme

http://www.ascultalive.ro/iframe/Radio-tv-oltenita.html

Virginel Iordache a aratat ca, prin aceasta lege, profesorii se vor putea pensiona anticipat fara sa fie penalizati: “Am in vedere faptul ca sunt profesori care au 40 de ani vechime. La un moment dat munca cu elevul nu este usoara. Este uzura psihica extraordinara si multi dintre colegii mei clacheaza la un moment dat. Decat sa mergi in fata clasei si sa apari in ipostaze care nu sunt tocmai magulitoare pentru omul-profesor si pentru calitatea de profesor, prefer sa ajut profesorul acesta sa mearga la pensie mai repede, cu trei ani inainte”, a explicat Iordache.

PSD-istul a mentionat ca pentru initierea acestui proiect a discutat si cu reprezentantii Casei Nationale de Pensii, carora le-a prezentat statistici ce indica faptul ca numarul profesorilor care solicita pensionarea anticipata este de zece ori mai mic decat al celor care cer sa continue activitatea si dupa varsta pensionarii.
“In discutiile pe care le-am avut cu cei de la Casa Nationala de Pensii, acestia mi-au reprosat ca s-ar aduce prejudicii la bugetul CNP. Le-am replicat si am chemat un reprezentant al Ministerului si am dovedit cu cifre ca numarul profesorilor care solicita prelungirea activitatii dupa 65 de ani este de 10 ori mai mare decat numarul profesorilor care solicita pensionarea anticipata”, a punctat Iordache.