Social

Vapoarele de mari dimensiuni, obligate să-şi schimbe traseul din cauza debitului scăzut al Dunării

Vapoarele de mari dimensiuni trebuie să ocolească aproximativ 100 de kilometric, schimbând traseul din cauza debitului scăzut al Dunării. Avizul Administraţiei Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) arată că navele cu pescaj mare trebuie să navigheze pe braţul Borcea spre Giurgeni, ocolind zona Cernavodă.

Avizul AFDJ a intrat în vigoare marţi şi obligă convoaiele şi vapoarele de mari dimensiuni să ocolească aproximativ 100 de kilometri, pentru a evita zona Cernavodă unde sunt probleme din cauza debitului scăzut al Dunării.

„Debitul Dunării este în scădere, la Cernavodă sunt probleme. Se întâmplă frecvent. Navele care trec pe Dunăre trebuie să consulte avizul şi dacă au pescaj mare sunt obligate să meargă pe Borcea spre Giurgeni. Ocolul este de o sută de kilometri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul AFDJ, Dorian Dumitru.

Datele tehnice au fost publicate pe portalul AFDJ, iar comandanţii navelor care nu respectă noile reguli pot fi traşi la răspundere administrativ sau penal.

SURSA—http://www.mediafax.ro/economic/vapoarele-de-mari-dimensiuni-obligate-sa-si-schimbe-traseul-din-cauza-debitului-scazut-al-dunarii-17422584?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29