USL A MURIT în 16 judeţe. PSD trebuie să retragă afişele şi bannerele cu mesajul “USL trăieşte”

Biroul Electoral Central a decis că în 16 judeţe şi în Sectorul 5 Alianţa PSD – PC – UNPR nu mai are voie să folosească pe bannere şi afişe în campania pentru europarlamentare mesajul “USL trăieşte”. Decizia este definivă şi obligatorie, iar BEC urmează să soluţioneze şi contestaţiile depuse de PNL în celelalte judeţe împotriva campaniei PSD-PC-UNPR.USL nu mai trăieşte oficial în 16 judeţe, Biroul Electoral Central tranşând războiul electoral PSD – PNL pentru folosirea mesajului “USL trăieşte” în campania pentru europarlamentare. Astfel în 16 judeţe, plus Sectorul 5, Alianţei PSD-PC-UNPR i s-a interzis folosirea bannerelor şi afişelor cu mesajul “USL trăieşte”. Liberalii au depus sesizări în toate judeţele, ele urmând să fie soluţionate de BEC.

Iniţial, Alianţa PSD–PC–UNPR primise undă verde din partea mai multor Birouri Electorale Judeţene să folosească mesajul “USL trăieşte” în campania pentru europarlamentare. PNL a contestat deciziile nefavorabile ale BEJ-urilor la Biroul Electoral Central, care a interzis prin mai multe decizii definitive şi obligatorii folosirea acestui mesaj în campania pentru europarlamentare.

 

Arad, Alba, Argeş, Braşov, Botoşani, Caraş–Severin, Dâmboviţa,  Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Hunedoara şi Sectorul 5 sunt judeţele în care Alianţa PSD – PC – UNPR nu mai are dreptul să folosească mesajul “USL trăieşte”. Liberalii au depus contestaţii în toate judeţele împotriva Alianţei PSD – PC – UNPR, dar BEC nu a soluţionat toate contestaţiile până în acest moment.

 

Deciziile BEC constată faptul că folosirea de către alianţa PSD-UNPR-PC a acronimului “USL” pe materialele de propagandă electorală încalcă legislaţia electorală privitoare la o campanie corectă, solicitând primarilor din judeţele în cauză să îndepărteze materialele electorale pe care apare acronimul USL.

 

Gorghiu: Primarii şi poliţia locală trebuie să dea jos bannerele şi afişele cu “USL trăieşte”

 

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, susţine că decizia BEC este definitivă şi obligatorie pentru înlăturarea “tuturor materialelor de campanie care conţin acele mincinoase, ilegale, imorale mesajul privind <<USL trăieşte>> şi alte basme ispiresciene folosite de PSD”.

 

Ea a făcut apel la reprezentanţii PSD, PC şi UNPR să dea jos acele afişe şi bannere care au mesajul „USL trăieşte”.

 

„Avem şi varianta de back-up, dacă primarii, poliţia locală din judeţele acestea nu se vor deranja să dea jos aceste materiale, vom face apel la sesizări să respecte aceste decizii obligatorii. Aşteptăm să se dea decizia şi în celelalte judeţe. Este exclus ca BEC să accepte aceste mesaje în alte judeţe, toate deciziile au fost de îndepărtare a materialelor. Nu există niciun fel de surpriză”, a declarat pentru gândul Gorghiu.

 

Ea a explicat că singurul judeţ în care formula „USL trăieşte” poate fi folosită este Dolj, deoarece organizaţia judeţeană a PNL nu a contestat decizia BEJ care permitea folosirea mesajului în campania pentru europarlamentare.

 

„Au împânzit ţara cu materiale care nu respectă legea, sunt obligaţi acum la jumătatea campaniei să le dea jos, sunt curioasă din ce Dumnezeului bani vor avea să facă alte bannere. Mie mi se pare ireal că un partid din România are în vistierie atâţia bani, când vistieria Guvernului şi a ţării este goală. Este o suspiciune pe care o am pe baza mesajelor oamenilor, şi în Bucureşti se poate observa că este plin Bucureştiul de afişajul PSD-ului, de bannere, de prisme, Ponta este peste tot, nu traversezi o trecere de pietoni, fără să-l vezi pe Ponta stânga, dreapta, faţă şi spate”, a adăugat deputata PNL.

 

Ea i-a ironizat pe cei de la PSD, spunând că pot înlocui mesajul „USL trăieşte” cu poze în care apar premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea într-o bărcuţă.

 

Ivan (PSD): Vom transmite acelaşi mesaj cu alte cuvinte

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a declarat pentru gândul că decizia BEC nu „le încurcă social-democraţilor campania pentru europarlamentare”.

 

„În continuare vom contesta decizia BEC dacă vom avea această cale şi vom veni cu argumentele noastre, dacă nu vom vedea cu ce alt mesaj vom putea înlocui mesajul USL trăieşte pentru a exprima acelaşi lucru, faptul că toate promisiunile şi întregul program cu care am câştigat alegerile din 2012 sunt în continuare în vigoare, sunt valabile, şi ne luptăm să le ducem la îndeplinire noi cei care am rămas la guvernare. Dacă va fi nevoie să schimbăm mesajul cu siguranţă vom găsi o variantă. Vom transmite acelaşi mesaj cu alte cuvinte”, a spus pentru gândul Ivan.MAI MULTE AMANUNTE–AICI !

 

 

 

Error