Social

UPDATE/ PERSOANE REŢINUTE DE POLIŢIŞTI PENTRU OPERAŢIUNI ILICITE CU TUTUN

BANI tuburi tigarete TUTUN

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi au reţinut 13 persoane bănuite de efectuarea unor operaţiuni ilegale cu tutun şi produse accizabile. / De la locuinţele acestora au fost ridicate astăzi peste 66 de kg de tutun, 8.000 de ţigarete şi 350.000 de tuburi de ţigarete.

La data de 23 martie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la ordine publică şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 13 percheziţii domiciliare, pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane.

Din cercetările a rezultat că acestea ar fi achiziţionat baloţi de tutun, pe care l-ar fi transformat în ţigarete, cu ajutorul unor dispozitive artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate pe raza judeţelor Călăraşi, Prahova, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

În urma activităţilor desfăşurate astăzi, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 13 persoane bănuite. De la locuinţele acestora au fost ridicate 66 de kg de tutun, 8.000 de ţigarete, 350.000 de tuburi de ţigarete şi 6.500 lei.

Cercetările s-au efectuat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, într-un dosar penal în care poliţiştii au confiscat anterior alte peste 500 de kg de tutun, 41.000 de ţigarete, 15 dispozitive de confecţionat ţigarete şi cântare.

Prejudiciul cauzat statului prin operațiuni ilicite a fost estimat la peste 148.000 de lei.

Persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor  accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de Codul fiscal.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.