UPDATE / PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE ŞI TUTUN

 

tigaretePoliţiştii din Călăraşi au ridicat 541 de kg de tutun, peste 43.000 de ţigarete, 15 dispozitive de prelucrat tutunul, 28.000 de lei, 2 cântare şi mai multe documente, în urma celor 55 de percheziţii efectuate în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi tutun.
La data de 18 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 55 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi, Prahova şi în municipiul Bucureşti.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 541 kg de tutun mărunţit, peste 43.000 de ţigarete, 15 dispozitive artizanale de confecţionat ţigarete şi de prelucrat tutunul, 2 cântare, 28.000 de lei, precum şi înscrisuri referitoare la evidenţa operaţiunilor ilicite cu ţigarete.
La activităţi au participat poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de la arme, de la ordine publică şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
Cercetările sunt efectuate în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.
Acestea vizează săvârşirea infracţiunilor de producerea şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de Codul fiscal.
Activităţile au beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Error