Uniforma şcolară, din nou obligatorie

cod-vestimentar_2331Uniformele scolare ar putea deveni din nou obligatorii, atat pentru elevii din invatamantul primar, cat si pentru cei de gimnaziu si liceu, dupa ce deputatii au aprobat un proiect legislativ in acest sens.

Proiectul privind siguranta in scoli, aprobat joi de deputatii din Comisia de invatamant, prevede ca fiecare unitate de invatamant sa implementeze un semn distinctiv pentru elevi, ceea ce inseamna ca pot fi reintroduse uniformele.

Unitatile de invatamant care nu doresc sa impuna elevilor uniformele obligatorii pot apela la altfel de semne distincte, precum esarfele sau insignele, hotararea fiind luata de Consiliul de Administratie al scolii.

In plus, Consiliile administrative ale scolilor au obligatia de a implementa regulamente de ordine interioara si de a stabili o comisie pentru prevenirea si combaterea violentei in mediul scolar.

Comisile pot fi formate din reprezentanti ai elevilor, ai parintilor, cadre didactice, un reprezentant al politiei si unul al Consiliului local.

Actul legislativ reglementeaza si accesul in scoli, care se poate face doar dupa legitimare. De asemenea, elevii pot intra in unitatile de invatamant doar dupa ce vor face dovada carnetului scolar. Acestia primesc de asemenea interdictia de a parasi scoala pe perioada orelor, cu exceptia unor conditii speciale.

Incepand cu anul scolar 2015-2016 scolile vor fi obligate sa aiba imprejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu exista.

Sursa http://www.portalinvatamant.ro/

Error