UN OLTENITEAN LA MIZIL—concursul de epigrame si poezie-ROMEO SI JULIETA LA MIZIL-ED. VII-2014-

În micul oraș Mizil, din județul Prahova, poezia / epigrama au fost ridicate la loc de cinste pentru al – VII-lea an consecutiv, în cadrul binecunoscutului festival  de poezie și epigramă intitulat ”Romeo și Julieta la Mizil”. Deși vremea a încercat să împiedice desfășurarea în condiții normale a evenimentului, în sala de festivități a liceului teoretic ”Grigore Tocilescu” atmosfera a fost de sărbătoare.
Printre cei care ”au dat greutate” evenimentului amintim: Elis Râpeanu ,Efim Tarlapan din Republica Moldova, Constantin Moldovan (scriitor si primar al unei comune bucovinene) Ioan Toderașcu, av. Ion Busuioc, primarul orașului dl Emil Proșcan, Lucia Olaru Nenati, Petru Bruma, Rusu ALexandru de la Radio Romanai Actualitati, Aurel Cehan, Petru Ioan Gârda, Corneliu Leu (supranumit Patriarhul Festivalului), Stefan Cazimir,  George Corbu (presedintele Uniunii epigramistilor din Romania) care a înmânat și premiile la sectiunea epigrama. La microfon domnul Corbu a încercat sa facă o scurta caracterizare a cea ce s-a întâmplat în cei șapte ani , spunând printre altele:  ”Acest festival a avut o ascensiune, o crestere in amploare, atât în dimensiune cât și în continut și în participare deci si in reprezentativitate, începând cu prima editie si ajungand la cifrele aproape incredibile mentionate aici ”.
Înainte de a se dat citire listei premianților, distinsul domn a înmânat  legitimatia de membru al uniunii epigramistilor din Romania, epigramistului Valeriu Contenici, care declara ca ”de acum sunt membru cu acte”.
Premiatii la sectiunea aceasta au fost următorii: Florian Abel (marele premiu George Ranetti);  Bâlici Gheorghe – Chișinău (premiul ”Grigore Tocilescu”); Elis Râpeanu – același premiu; Ghiță Laurențiu (premiul ”Agata Bacovia”).
La cealalta sectiune, premianții au fost:      Meravei Mihaela (marele premiu ”George Ranetti”); Măcelaru Carmen (premiul ”Grigore Tocilescu”); Popescu Marina (premiul ”Agata Bacovia”).DE ASEMENEA A PRIMIT O DIPLOMA DE EXCELENTA SI OLTENITEANUL-CRISTACHE SILVIU !
Nu au putut ajunge: Ioan Diviza (membru al juriului), Corneliu Bebente, Daniel Cristea Enache, precum si alti oameni de valoare.
Nu in ultimul rând trebuie aduse multumiri celor doi oameni de suflet care iși dedica din timpul personal sa țină pe picioare acest minunat festival: domnii profesori Laurențiu Bădicioiu și Victor Minea (care este si director al liceului).

 

 

Error