Un cetăţean spaniol, care a solicitat sprijinul poliţiştilor din Olteniţa, a fost ajutat să revină în ţara de origine.

În după-amiaza de 04 iulie a.c., Poliţa Municipiului Olteniţa a fost sesizată despre faptul că un cetăţean spaniol, de 69 ani, este lipsit de libertate în comuna Ulmeni, din judeţul Călăraşi.

Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului pentru verificarea aspectelor semnalate, unde au constatat că bărbatul a venit din Spania împreună cu o femeie şi fiica acesteia, în urmă cu aproximativ doi ani, şi a locuit în diverse localităţi din România, iar de aproape două luni locuia cu acestea într-un imobil de pe raza comunei Ulmeni, judeţul Călăraşi.

În urma neînţelegerilor cu femeia, cetăţeanul spaniol şi-a manifestat intenţia de a reveni în ţara natală, însă aceasta nu-i punea la dispoziţie banii necesari transportului, deşi singura sursă de venit a celor trei era pensia bărbatului.

Poliţiştii l-au audiat în prezenţa unui translator autorizat, stabilindu-se că acesta nu se consideră victimă a vreunei infracţiuni, însă solicită sprijinul pentru a reveni în Spania.

Astfel, a fost cazat la Centrul de Primire Bătrâni Olteniţa, iar ieri a fost însoţit de poliţiştii de investigaţii criminale din Olteniţa la Ambasada Spaniei la Bucureşti, în vederea repatrierii.

Error