RADIO TV OLTENITA
Social

ULMENI-11 copii suspecți de toxiinfecție alimentară, transportați la spitalul din Oltenița

În urmă cu puțin timp, 11 elevi de clasa a VI-a, din comuna Ulmeni, au fost transportați către Spitalul Municipal din Oltenița, aceștia fiind suspecți de toxiinfecție alimentară.

Conform declarației prefectului George Iacob, elevii, aflați în “Saptămâna altfel”, au solicitat dirigintelui să facă clătite, la activitatea de gastronomie.

“O parte din produsele folosite au fost luate de la un magazin  (făina, uleiul și fineti),  ouăle au fost aduse de copii, dar și de cadrul didactic, iar laptele folosit a fost cel dat în cadrul programului Laptele și Cornul.

La o oră după ce au fost consumate clătitele, 11 copii din 25 au acuzat dureri abdominale și vărsături.

A fost chemată Ambulanța și s-a luat decizia transportării copiilor la Spitalul din Oltenița, ei aflându-se acum sub supraveghere medicală. În orele următoare se va putea stabili și cauza care a declanșat această situație, în urma analizelor efectuate.”

La fața locului s-au deplasat prefectul județului, George Iacob, inspectorul general școlar, Constantin Tudor, primarul comunei Ulmeni, precum și reprezentanții DSP și DSV.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat planul alb în spital, din cauză că victimele provin din același loc, respectiv de la școala din Ulmeni.Vom reveni cu amanunte-!sursa- http://actualitateacalarasi.ro/update11-copii-suspecti-de-toxiinfectie-alimentara-transportati-la-spitalul-din-oltenita/