Troita la chirnogi cu hram bulgaresc!

Astazi 22.06.2014, com Chirnogi puncteaza inca un pas in cadrul prieteniei romano-bulgare.
In urma donatiei unei doamne din Bucuresti, care doreste sa ramana anonima, comunitatea ortodoxa din Chirnogi, a sfintit impreuna cu un numeros sobor de preoti, si a unor oficialitati judetene si locale si in prezenta a aproape 200 de credinciosi din Chirnogi si Oltenita, o noua troita, avand hramul celui mai mare sfant bulgar: Sf. Ioan de Rila, numit in popor si ,,vindecatorul”. Acest hram bulgaresc la o troita din chirnogi a fost pus in cinstea prieteniei si a infratiri dintre Chirnogi si Tutrakan, ca o dovada vie a spiritului panortodox si colaborarii dintre admiinistratia locala Chirnogi, din Tutrakan si a bisericilor din subordinea episcopiei Sloboziei si Calarasilor aflate in Chirnogi si a bisericilor din Bulgaria, din subordinea mitropoliei din Ruse.
Sf. troita avand hram pe 19 octombrie, Sf. Ioan de Rila, a fost asezata in fata gospodariei domnului Marin Lica, reamintind apartenenta la credinta stramoseasca a ortodoxiei, la care se adapa aproape toata suflarea comunei Chirnogi, slujba de sfintire a fost oficiata de catre preotul gazda Mosu Sandu, impreuna cu preotii sachelari Georgescu Dumitru, Maharea Mihai, Postolea Adrian si Burulean Fanel, preotul iconom Sorin Toader, preotul Ionita Dumitru si un diacon din Canada, Dan Chirtu ce are binecuvantarea episcopiei Sloboziei si Calarasilor si doreste infintarea unei manastiri la Chirnogi in terasa a doua a  Dunarii la ,,sughita lui Iorgulescu”. Au fost de altfel prezente si un grup de maici de la manastirea Sf. Mercurie din Plataresiti, pentru a intari unitatea de credinta intre cler si popor, intre biserici de mir si manastiri.
La manifestare a participat domnul Marian Dinulescu, directorul casei de asigurari de sanatate Calarasi, domnul primar Irinel Roman, viceprimarul Stefan Ion, si consilierii locali Vasile Checiu, Marian Chirica, Zamfir Viorel, alti invitati.
Agapa crestina a fost organizata de credincioase si credinciosi din Oltenita si Chirnogi.
Au fost inmanate diplome de multumire, iar in cuvantul rostit atat de preoti cat si de mireni s-a accentuat spiritul de comuniune a comunitatii ortodoxe din Chirnogi, credinta in Sfanta Treime si buna conlucrare intre autoritatile locale si ecleziale. A fost onorat cu o diploma omagiala Radio Oltenita, prieten de nadejde a Chirnogiului si sustinator al prieteniei romane-bulgare.
  Troita a fost ridicata si sfintita neavand  decat jertfe  personale nefiind folositi bani publici . !

http://radio-oltenita.ro/troita-la-chirnogi-cu-hram-bulgaresc/

Error