InterviuriSocial

Trei Primării din judeţul Călăraşi-Ulmeni, Curcani şi Olteniţa- au fost sancţionate de Garda Naţională de Mediu

Trei Primării din judeţul Călăraşi au fost sancţionate de Garda Naţională de Mediu pentru modul de colectare a deşeurilor. Amenzile aplicate însumează 45.000 de lei, anunţă news.ro.

Garda Naţională de Mediu verifică, în această perioadă, modul de colectare a deşeurilor în întreaga ţară şi atingerea ţintelor de reciclare. În urma controlului, trei primării din judeţul Călăraşi au fost amendate cu 45.000 lei.

 Garda Naţională de Mediu anunţă că a demarat un control la nivel naţional care urmăreşte să stabilească situaţia depozitărilor necontrolate, care este modul de colectare a deşeurilor municipale şi reciclabile, ce dotări există la capitolul precolectare şi cât de aproape se află primăriile de atingerea ţintelor de colectare selectivă.

Conform sursei citate au fost anunţate deja primele sancţiuni în valoare totală de 45.000 de lei, pentru trei primării din judeţul Călăraşi – Ulmeni, Curcani şi Olteniţa -, ca urmare a neconformităţilor constatate şi au fost impuse măsuri pentru remedierea deficienţelor.