STIRI-Bănuiţi de furt, cercetaţi de poliţişti-Vasilaţi – Zece bărbaţi reţinuţi de poliţişti-Depistat de poliţişti cu permis necorespunzător şi expirat.

 

 

politia-2Poliţiştii Postului de Poliţie Cuza Vodă au întocmit dosar penal pe numele a trei persoane din localitate, bănuite că ar fi sustras aproximativ 260 de kg porumb.

La data de 07 septembrie a.c., poliţiştii au prins în flagrant delict pe solă de porumb situată pe raza comunei Cuza Vodă, trei persoane, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 22 şi 58 ani din localitate care, se pare că ar fi sutras aproximativ 260 kg ştiuleţi de porumb.

Întreaga cantitate sustrasă a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, cele trei persoane bănuite de săvârşirea faptei fiind cercetate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Vasilaţi – Zece bărbaţi reţinuţi de poliţişti

 

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore zece bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice încăierare şi violare de domiciliu.

În ziua de 19 septembrie a.c. poliţiştii au probat activitatea infracţională a zece persoane, în vârstă de 17, şi respectiv 54 ani, toţi din comuna Vasilaţi, judeţul Călăraşi, bănuite că, pe fondul unui conflict mai vechi s-au agresat reciproc.

Bărbaţii, cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi violare de domiciliu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cei în cauză au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

 

Depistat de poliţişti cu permis necorespunzător şi expirat.

 

Poliţiştii au depistat un bărbat care conducea un autovehicul deşi nu avea permis corespunzător.

La data de 19 septembrie a.c. poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa, au prins pe raza comunei Ulmeni, judeţul Călăraşi un bărbat de 72 ani, din localitate care conducea un autovehicul, deşi permisul de conducere era necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că permisul de conducere era expirat.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Accident rutier, o persoană rănită uşor

 

În ziua de 19 septembrie a.c. un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe  pe DN3, din direcţia municipiul Călăraşi către Lehliu Gară, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi neadaptării vitezei la un carosabil umed, a intrat în derapaj, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în afara acesteia.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbat de 35 ani, pasager dreapta faţă.

La testarea cu aparatul etilotest conducătorul auto a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, desfăşurând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii aacidentului rutier.

 

***

     Conduceţi prudent, pe timp ploios

 

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

 

 

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

            

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca, atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu apă, să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.