Social

Startul Cupei DHS 2018 aflată la a IX-a ediție, pe data de 11 aprilie, în Oltenița, județul Călărași !

Startul Cupei DHS 2018 aflată la a IX-a ediție, pe data de 11 aprilie, în Oltenița, județul Călărași !

 

            Etapa judeţeană a concursului naţional de îndemânare pe bicicletă CUPA DHS – EDUCAȚIE RUTIERĂ – ed. a-IX -a ,  concurs cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, finanţate de M.E.N. – miercuri, 11 aprilie 2018, începând cu ora 10.00, în faţa Primăriei Municipiului Olteniţa.

În cadrul fazei judeţene concurenţii trebuie să treacă prin doua probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, vor da dovada că ştiu regulile de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, unde își vor arăta îndemânarea pe bicicletă. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator.             Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.

Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România.            „Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta o datorăm în primul rând implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber. Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta. DHS – bicicleta preferată de peste două milioane de români.” – Gelu Fona, Manager Proiect – Eurosport DHS Romania.

– Cupa DHS – singurul eveniment de acest gen din țară – este un concurs de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră în care sunt angrenați elevii și cadrele didactice. Este un eveniment organizat la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul de Interne prin – IGPR.

Evenimentul a ajuns în anul 2018 la a IX-a ediție, interesul crescut al elevilor și profesorilor pentru acest concurs reflectându-se printr-o participare din ce în ce mai numeroasă.     Concursul este unul de tip caravană, echipa DHS organizând etapele județene ale competiției în principalele orașe și zone geografice ale țării.

Director,

Prof.Constantin Mirela—-

TABEL NOMINAL CU REZULTATELE OBŢINUTE LA CUPA DHS 2018

ETAPA JUDEŢEANĂ

NR.CRT. UNITATEA DE ÎNVĂŢĂMÂNT/PROFESOR NUMELE ŞI PRENUMELE ELEVULUI/ECHIPAJ LOCUL OBŢINUT
1. ŞCOALA GIMNAZIALĂ

”SPIRU HARET”

 

LEFEGIU ANGELA

TOPALĂ ALIN

VOICU MIRELA

POSTELNICU DELIA

OLTEANU ROBERT

MENŢIUNE
2. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ALEXANDRU VLAHUŢĂ”

 

SĂNDOI CLAUDIA

PENU MIHNEA

FRÂNCU MARIO

BĂCĂOANU KARINA

TUDOR ANDREEA

MENŢIUNE
3. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

GORNEANU COSMIN

FOFIRCĂ TEODOR

MOCANU ELENA

VÂLCIU CEZAR

SĂNDOI ERNARD

MENŢIUNE
4. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

ANDREI ANTONIO

CONSTANTIN TEODOR

DUŢĂ DANIELA

MADIN BEATRICE

MENŢIUNE
5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

GHIUZELU ONUR

PENU GABRIEL

CRISTEA LUICA

VIERU MARIA

MENŢIUNE
6. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

MĂRGĂRIT ROBERT

OANCEA RAFAEL

CREŢU RAMONA

DECU DIANA

LOCUL III
7. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

CRISTEA DAVID

VASILE DAVID

MARIA VASILE

DRĂGHICI ANA

LOCUL II
8. ŞCOALA GIMNAZIALĂ “PROF.LUCIAN PAVEL”

 

BUGA ERNA

MIHAI DAVID

TANE ANDRA

GHEORGHE TEODOR

SLAV DARIA

LOCUL I

TOTAL REZULTATE :

LOCUL I – 1-Echipaj-MIHAI DAVID,TANE ANDRA,GHE. THEODOR,SLAV DARIA

LOCUL II – Echipaj-CRISTEA DAVID,VASILE DAVID,MARIA VASILE,DRAGHICI ANA

LOCUL III -Echipaj -MARGARIT ROBERT,DANCEA RAFAEL,CRETU RAMONA,DECU DIANA