Cum arată calendarul evaluării naţională în 2015, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

scoala-300x200Elevii din învăţământul primar şi cei de gimnaziu vor participa pentru al doilea an la rând la Evaluarea Naţională, unde vor fi testaţi la limba romana: scris şi citit, comunicare şi la matematică şi ştiinţele naturii.

Evaluarea Naţională 2015 începe în luna mai, iar primii elevi care vor trece prin seria de testări şi emoţii sunt cei din clasa a II-a, urmaţi de colegii lor mai mari, din clasele a IV-a şi a VI-a.

Notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog, ci doar vizează evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise/citite/comunicare/ matematică sau ştiinţele naturii.

Copiii vor fi evaluaţi chiar în clasele în care învăţa de obicei şi vor fi supravegheaţi de propriul învăţător şi de un profesor străin, dar şi de camerele de supraveghere.

Evaluarea se va desfăşura pe o perioadă de 30-60 de minute, în funcţie de nivelul fiecărui elev, iar gradul de dificultate al subiectelor va fi unul mediu, cu subiecte din programa şcolară studiată.sursa-http://obiectiv-online.ro/?p=25259

Error