Social

SPITALUL MUNICIPAL OLTENITA-COMUNICAT !

?Avand in vedere informatiile diseminate aparute in spatiul virtual privind prezenta unui pacient in cadrul Spitalului Municipal Oltenita, suspect/infectat cu COVID-19, va comunicam urmatoarele:
– in data de 19.03.2020 in cadrul Spitalului Municipal Oltenita sa prezentat un pacient cu suspiciunea de infectie covid-19 pentru care a fost efectuata ancheta epidemiologica de catre DSP Oltenita.
A fost aplicata medotologia (procedura) pentru astfel de situatii:
? -pacientul a fost izolat in spatiul cu destinatie ” izolator adulti”
? -a fost efectuata ancheta epidemiologica de catre DSP Oltenita, in urma careia s-a hotarat ca pacientul nu se incadreaza in definitia de caz, drept urmare va informam ca la aceasta data Spitalul Municipal Oltenita nu are in evidenta sa, cazuri confirmate de COVID-19.
Va informam pe aceasta cale ca, Spitalul Municipal Oltenita, are implementata metodologia transmisa de DSP Calarasi si Ministerul Sanatatii, fata de un caz COVID-19, cat si plan de masuri pentru pregatirea spitalelor in contextul epidemiei.
In acest sens, personalul a fost instruit cu privire la planul de masuri, adoptat in astfel de cazuri.
Spitalul Municipal Oltenita detine echipament de protectie asa cum prevede procedura de utilizare rationala a Echipamentului individual de protectie in contextul infectiei COVID-19.
De asemenea spitalul a achizitionat materiale de curatenie si dezinfectie suficiente pentru situatia actuala cu care ne confruntam.?