PublicitateSocial

SIGURANŢA CETĂŢENILOR – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR

politia rutieraPoliţiştii au continuat acţiunile punctuale, desfăşurate pe raza judeţului Călăraşi, pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La data de 11 iulie 2015, poliţişti din cadrul Inspcetoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat 17 acţiuni şi au efectuat 82 de controale în pieţe, oboare, baruri şi discoteci, unităţi de alimentaţie publică, precum şi pe drumurile publice.

Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite şi a evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier prin combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, verificarea modului de asigurare a pazei unităţilor comerciale şi a obiectivelor.

Oamenii legii au verificat 66 de societăţi comerciale şi au înregistrat 5 dosare penale.
Au fost aplicate 395 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 264.000 lei.

Exemple:

– În după-amiaza de 11 iulie 2015, poliţiştii l-au identificat pe C. Ionel, de 48 ani, din comuna Chirnogi, care conducea, pe DN 41, un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere şiprezentând o concentraţie alcoolică de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Pe DN 4, în oraşul Budeşti, a fost depistat şi P. Tomiţă, de 47 ani, din satul Buciumeni, care conducea un autoturism neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.
– În cursul nopţii, pe DJ 307 A, în comuna Independenţa, poliţiştii l-au prins pe M. Cătălin, de 19 ani, din comuna Vlad Tepeş, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
– P. Marian, de 47 ani, din comuna Luica, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară neînmatriculată, pe DJ 402.
– Pe raza comunei Nana, pe DJ 402, poliţiştii au oprit în trafic un tractor, condus de V. Ștefan, de 55 ani, din localitate, care tracta trei remorci, niciuna prevăzută cu numere de înmatriculare.
Toate aceste infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice vor fi cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite.

Siguranţa rutieră constituie o prioritate pentru poliţişti, astfel că acţiunile vor fi desfăşurate în continuare, pentru reducerea riscului rutier, pe raza judeţului Călăraşi, şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă pentru cetăţeni.