Se scurteaza vacanta de Paste cu o saptamana pentru a recupera orele pierdute?

Scoala s-a reluat incepand de luni, 16 ianuarie, in toata tara, dupa o saptamana, in unele cazuri mai putin, de vacanta fortata. Pentru profesori a aparut insa o noua problema: cum se vor recupera orele pierdute? “Noi, in cancelarii, ne gandim care este cea mai bun? varianta pe care o avem. Din prima discutie cu profesorii ne-am dat seama ca exista varianta de a scurta vacanta de Paste cu o saptamana, dar nu exista o hotarare clara in acest sensa€, a declarat conducerea Liceul Teoretic “Stefan Odobleja” din Bucuresti.

Multe scoli din tara au fost inchise cu o saptamana in plus fata de vacanta de iarna programata initial, din cauza iernii care ne-a luat prin surprindere. Orele s-au reluat de luni, dar a aparut o noua dilema:
Cum se recupereaza orele pierdute?
La nivel oficial, Ministerul Educatiei a anuntat ca “profesorii pot programa recuperarea orelor pana la sfarsitul anului scolar”, explicand ca “este vorba despre ore de evaluare si nu de predare”.
In acelasi timp, insa, tot de la Ministerul Educatiei a venit informatia ca “inspectorii vor verifica, in cadrul controlului tematic efectuat in scoli, recuperarea orelor din saptamana 9-13 ianuarie, cand au fost suspendate cursurile din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile”.
In esenta, recuperarea orelor a ramas, asadar, la latidudinea fiecarei scoli. Chiar si asa, insa, se asteapta un anunt sau o decizie oficiala, vehiculandu-se deja faptul ca s-ar putea alege scurtarea vacantei de Paste cu o saptamana. sursa-https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/se-scurteaza-vacanta-de-paste-cu-o-saptamana-pentru-a-recupera-orele-pierdute-6965.html