PublicitateSocial

SCOALA ALTFEL-azi invitatul lic. ION GHICA din Oltenita-prof. N.MAVRODIN

SCOALA ALTEL--LIC. A_000231.466SCOALA ALTEL--LIC. A_000459.771SCOALA ALTEL--LIC. A_000506.827SCOALA ALTEL--LIC. A_000809.980SCOALA ALTEL--LIC. A_001040.470SCOALA ALTEL--LIC. A_000918.380SCOALA ALTEL--LIC. A_000218.420

Ziua a doua a „Şcolii altfel” a fost dedicată, în cadrul Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, domeniului cultural, fiind organizată o activitate de prezentare a ultimelor lucrări publicate domnul profesor de istorie şi scriitorul Nicolae Mavrodin, cu participarea autorului. Au fost prezenţi 24 de elevi şi eleve de la mai multe clase ale şcolii, şapte cadre didactice 10 cadre didactice şi dl. Dragon Dumitru, din partea mass-media, de la situl de ştiri www.radio-olteniţa.ro, care a filmat activitatea. Organizatoare a fost doamna profesoară de limba şi literatura română, Amalia Eftimie.
Domnul profesor Mavrodin a prezentat următoarele lucrări ale domniei sale: „Mari personalităţi olteniţene”, vol. I şi II, „Filozofi fără doctrină, politicieni fără vocaţie” şi „Teribilul secol al XVIII-lea”. A făcut referire, de asemenea, la cenaclul literar înfiinţat de domnia sa în Olteniţa şi la cele opt culegeri de literatură ale membrilor acestuia, apărute cu titlul „Ramuri, muguri şi muguraşi de creaţie olteniţeană”.
Au fost citite fragmente din creaţiile elevilor Alexandru Drăgan şi Maria Eftimie, membrii ai cenaclului, cea din urmă fiind prezentă personal în sală.
Întrebat despre planurile scriitoriceşti, domnul Mavrodin a spus că pregăteşte un volum de poezie şi unu care va cuprinde 15 nuvele. Dânsul a mai oferit, la cerere, câteva detalii despre conacul boierului Calomfirescu, aflat aproape pe Ulmeni.
Activitatea a fost interesantă şi a oferit elevilor şi cadrelor didactice care îndrăgesc literatura, posibilitatea de a-l cunoaşte în mod direct pe unul dintre autorii apreciaţi din zona Olteniţa în prezent.

Prof. Paul Niculiţă