Sancţionat de poliţişti pentru alertare falsă

politia-rutiera-4 

 

Poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi au sancţionat cu amendă în valoare de 1000 de lei un bărbat care a apelat fals numărul unic de urgenţă 112.

La data de 23 noiembrie a.c. poliţiştii Postului de Poliţie Ştefan cel Mare au depistat un tânăr de 26 ani din localitate care nu a respectat indicatoarele montate la trecerea la nivel cu calea ferată, traversând în timp ce barierele coborau.Tânărului i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi timp cel în cauză a apelat Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 sesizând o situaţie falsă în  care poliţistul ar fi fost sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au procedat la testarea cu aparatul etilotest atât a conducătorului auto cât şi a poliţistului, rezultatele fiind negative.

Tanarul a fost sancţionat de poliţişti conform OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă cu amendă în valoare de 1000 de lei.

 

 

A condus sub influenţa alcoolului/ Poliţiştii i-au întocmit dosar penal

 

Poliţiştii din Frumuşani au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 41 ani, din localitate care conducea un autoturism pe raza comunei deşi nu deţinea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost depistat de poliţişti în seara de 23 noiembrie a.c., iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis.

 

 

 

 

 

***********

 

Poliţiştii atrag atenţia: Cedează volanul dacă ai băut!

 

Conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului:

scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare),

– instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic;

scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă)

scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

 

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani  sau cu amendă.

Error