Salariile profesorilor, majorate cu 15% din ianuarie 2017

salarii-cadre-didactice_6798Vesti bune pentru personalul din Invatamant: de la 1 ianuarie 2017 beneficiaza de majorarea salariilor de baza cu 15%.

Majorarea salariilor de baza cu 15% pentru personalul din invatamant, incepand cu data de 1 ianuarie 2017, a fost aprobata de Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament.

“Incepand cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de baza ale personalului din invatamant, existente in plata la data de 31 decembrie 2016, se majoreaza in medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si aprobat prin hotarare a Guvernului”, se arata in amendamentul care apartine Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret”.

Aceasta nu este singura majorare pentru invatamant.

Personalul din invatamant mai beneficiaza de inca o majorare. Un alt amendament votat prevede un spor de 10-25% din salariul de baza proportional cu timpul efectiv lucrat si calculat in functie de numarul elevilor sau al studentilor practicanti pentru personalul didactic desemnat sa conduca si sa realizeze practica pedagogica pentru pregatorea educatorilor si invatatorilor, institutorilor si profesorilor.

Profesorii vor beneficia de asemenea de un spor in functie de numarul de clase la care predau. Astfel, acestia ar urma sa beneficieze de un spor de 7%, 10% si 15% din salariul de baza pentru personalul didactic care asigura predarea simultana la doua, trei sau patru clase de elevi.

Precizam ca amendamentul a fost votat de parlamentarii PSD si UDMR, in absenta parlamentarilor liberali. Masura de majorare a salariilor din Invatamant nu este sustinuta nici de ministrul Muncii, Dragos Pislaru, care a explicat ca nu exista buget pentru majorari.

Comisiile reunite de Buget si Munca au mai aprobat, luni, plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pana acum, precum si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS. Atentie! Pentru a intra in vigoare, amendamentele trebuie votate in plenul Parlamentului. SURSA-https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/salariile-profesorilor-majorate-cu-15procente-din-ianuarie-2017-6798.html?utm_source=legislatiamuncii-01112016&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=580067