REZULTATUL ACŢIUNILOR DE VERIFICARE A LEGALITĂŢII TRANSPORTULUI DE MĂRFURI ŞI DE PERSOANE

actiune_transport_persoane_24_07_2014_2Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în perioada 21 – 27 iulie a.c., acţiunea „TRUCK&BUS”, de verificare a legalităţii activităţii de transport de marfă şi de persoane, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Au fost controlate peste 600 de autovehicule

203 autovehicule destinate transportului rutier de persoane au fost verificate de poliţişti, iar la 40 dintre acestea au fost constatate nereguli. 4 abateri au reprezentat cazuri de nerespectarea regimului legal de viteză, 10 de neutilizare a centurilor de siguranţă, 3 cazuri de lipsă a documentelor operatorului de transport, 2 de lipsă a documentelor conducătorului auto, 1 abatere constatată la tahograf şi 20 de alte încălcări ale legislaţiei rutiere.
Poliţiştii din Călăraşi au verificat şi 404 autovehicule destinate transportului de marfă, iar la 81 dintre acestea au fost constatate nereguli. 38 abateri au fost cazuri de neutilizare a centurilor de siguranţă, 1 abatere la tahograf, 6 prezentau defecţiuni tehnice, 2 de neasigurare (fixare) corespunzătoare a mărfii, 4 cazuri referitoare la lipsa documentelor conducătorului auto, 2 la lipsa documentelor operatorului de transport şi 2 cazuri de abateri la transporturile de deşeuri.
Informaţii de background
Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către structurile de poliţie rutieră din Europa, pentru perfecţionarea modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi reducerea accidentelor de circulaţie.
Poliţia rutieră din România, prin Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, a devenit membră cu drepturi depline a organizaţiei începând din anul 2003.

Error