Social

Reținuți de polițiști pentru conducere fără permis

                                           BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași acționează permanent pentru salvarea de vieți omenești și depistarea celor care încalcă normele rutiere.

În ultima săptămână, polițiștii au depistat 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Cei în cauză au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis și depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul dosarelor penale întocmite.

 

 

Poliţiştii atrag atenţia!

 

(1). Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

 

(2). Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se poate pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

 

 

(3). Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

 

 

Condamnat la închisoare depus în penitenciar de polițiști

 

Bărbat condamnat la închisoare, depus în penitenciar de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

La data de 03 aprilie a.c., polițiști au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, de 54 de ani, din comuna Vasilați, județul Călărași.

Cel în cauză, condamnat de instanță la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a fost depus în penitenciar de polițiști.