RADIO TV OLTENITA
Stiri

Reținut de polițiști pentru săvârșirea infracțiunilor de „Amenințare”, „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „Uzul de armă fără drept”, ”Tulburarea ordinii și liniștii publice” și „Contrabandă calificată”

 

La data de 24 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de un tânăr în vârstă de 27 de ani cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, împreună cu alte 3 persoane, pe fondul unui conflict mai vechi, au fost amenințați cu acte de violență de către un bărbat în vârstă de 41 de ani. Totodată, acesta a executat două focuri cu un pistol în direcția vehiculului în care se aflau persoanele în cauză.

Ulterior, la data de 25 iulie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat o percheziție la locuința bărbatului în vârstă de 41 de ani, din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, ocazie cu care au fost indisponibilizate două arme neletale și 2 cartușe corespunzătoare armelor.

Ca urmare a cercetările desfășurate cu operativitate, polițiștii au constatat că acesta nu figurează ca persoană fizică autorizată pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor, fapt pentru care au procedat la ridicarea armelor în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit faptul că muniția și armele găsite au fost achiziționate din Cehia și ulterior  transportate în România, fără a fi prezentate organelor vamale de control.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat sub arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Amenințare”, „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „Uzul de armă fără drept”, ”Tulburarea ordinii și liniștii publice” și „Contrabandă calificată”