Social

Reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

 

La data de 18 octombrie 2017, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 38 ani, bănuit de comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În urmă cu câteva zile, acesta a fost depistat în timp ce conducea un moped, pe raza comunei Modelu, fără a poseda permis de conducere.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Acțiune a polițiștilor pentru verificarea activităților comerciale cu mărfuri de import şi protejarea sănătăţii populaţiei

 

La data de 18 octombrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Protecția Alimentelor Călărași şi Direcției Agricole Călărași au efectuat un filtru rutier mobil pe DN 3, în afara municipiului Călărași.

Scopul activităţilor a constat în prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu mărfuri provenite din import sau achiziţii intracomunitare, protejarea sănătăţii populaţiei împotriva comerţului cu produse alimentare neconforme.

Oamenii legii au verificat 42 de autovehicule și de persoane fizice, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală a amenzilor de 57.175  lei.

 

Exemplu: A fost identificat conducătorul unui autovehicul ce efectua transport de material lemnos, în urma verificărilor efectuate rezultând diferenţe între marfa existentă în maşină şi cea menţionată în documentele de însoţire.

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5000 lei şi a fost confiscată suma de 3600 lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos transportat fără documente de provenienţă.

 

 

Mandat, pus în executare de poliţişti

 

La data de 18 octombrie 2017, poliţiştii de investigaţii criminale cu sprijinul celor pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Oltenița pe numele unei femei de 48 ani, din comuna Plătăreşti, judeţul Călăraşi.

Femeia, condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, a fost depusă la Penitenciarul Poarta Albă în vederea executării pedepsei.

 

Reţinuţi de poliţişti pentru tăiere şi sustragere de material lemnos

 

În continuarea cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au dispus, la data de 18 octombrie 2017, măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei bărbaţi, care ar fi tăiat şi sustras material lemnos din pădurea Valea Roșie.

Aceştia au fost prinşi în flagrant de poliţişti, la sfârşitul lunii septembrie 2017, în timp ce transportau materialul lemnos pe care l-ar fi tăiat şi sustras din pădurea Valea Roșie.

Bărbaţii reţinuţi, cu vârste între 24 şi 30 ani, toți din comuna Mitreni, judeţul Călărași, au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale