Respectaţi recomandările pentru un trafic rutier în siguranţă

Pe raza judeţului Călăraşi se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu următoarele precizări:

                  începând cu ora 08,00, au fost redeschise circulaţiei toate drumurile judeţene

                  după ora 10,00, va fi ridicată orice restricţie de pe toate tronsoanele de drumuri naţionale de pe raza judeţului Călăraşi, cu excepţia DN 3B – Călăraşi – Feteşti, pe care se va menţine interdicţia de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată  mai mare de 7,5 tone.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite care s-ar putea produce (accidente rutiere, vătămări, blocaj între localităţi), având în vedere că, pentru judeţul Călăraşi, sunt preconizate în continuare căderi mari de zăpadă şi viscol, recomandăm cu insistenţă tuturor conducătorilor auto să nu pornească în călătorie decât dacă este absolut necesar şi doar după ce se asigură că respectă următoarele măsuri:

  asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua drumul după deblocare

            – verificaţi instalaţia de încălzire, de iluminare, nivelul uleiului, antigelul! Păstraţi în autovehicule o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 

          – asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, telefon mobil, încărcător/baterie de rezervă.

– adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

          – evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

          Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

          Peste 110 poliţişti vor fi în continuare la datorie şi vor acţiona cu peste 60 de mijloace auto, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, acordarea sprijinului necesar autorităţilor la salvarea persoanelor, închiderea temporară a circulaţiei pe anumite tronsoane de drum, când situaţia o va impune, pentru evitarea imobilizării autovehiculelor în afara localităţilor şi facilitarea activităţilor de deszăpezire.

            Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei şi nu încercaţi să forţaţi pătrunderea pe acele tronsoane! Măsurile sunt luate pentru siguranţa dumneavoastră!

Error