RECOMANDĂRILE POLIŢIŞTILOR PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ RUTIERĂ PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

vreme reaAvând în vedere condiţiile meteo prognozate pentru perioada următoare, răcirea accentuată a vremii şi precipitaţiile căzute în ultimele ore, pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulaţie, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu polei, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.

Serviciul Rutier Călăraşi atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone şi cele de transport persoane trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau cu alte dispozitive antiderapante certificate.

Neechiparea corespunzătoare se sancţionează cu reţinerea certificatul de înmatriculare, iar valoarea sancţiunii contravenţionale aplicate este de la 810 la 1.890 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).

Error