RADIO TV OLTENITA
Social

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA ÎN CONDIȚII METEO SPECIFICE ANOTIMPULUI RECE

 

 

În intervalul 21 aprilie a.c., ora 09 00 – 22 aprilie a.c., ora 0900, este în vigoare o atenţionare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie de cod galben în care se va înregistra vreme deosebit de rece, brumă și îngheț.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

 

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

 

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free”.

 

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile doar prin locurile semnalizate şi după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

 

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!