RADU ONCESCU, UN OLTENITEAN CU INITIATIVA

Alexandru Tâlnaci are 10 ani și este elev în clasa a IV-a la școala din Radovanu. Deși pare mic, acesta a participat anul acesta la faza națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – INFOMatrix, la categoria „scurtmetraje” cu filmul „My Story” , unde a obtinut premiul 2.  Fiind vorba de informatică, Alexandru a prelucrat filmul în Sony Vegas Pro 11.Proiectul lui a fost evaluat de un juriu internațional și prezentat în limba engleză. Mai mult de atât, anul viitor va concura la secțiunea dedicată studenților. Alex mai este membru în grupul muzical „Funny Crazy People” și îi place mult limba engleză.
Cu toate acestea, pustiul nu avea telefon si implicit nici internet pe telefon, ceea ce i-ar fi usurat munca micutului atunci cand trebuia sa caute ceva in deplasarile sale la concursurile de informatica. Asta l-a facut pe Radu Oncescu Brotea, oltenitean chimist de-al nostru, blogger si voluntar in foarte multe proiecte, sa preia initiativa si sa faca rost de telefon cu internet mobil pentru Alex.
Odată cu lansarea campaniei „Împreună aducem toată România pe Internet”, lansata de Vodafone, Radu a trimis povestea micului campion despre care aflase in presa si Vodafone i-a trimis telefonul mult visat: un smartphone Vodafone Smart Mini 4. Surpriza a fost mare pentru Alex, cu care Radu a stabilit o intalnire. Alex si Radu nu se cunoscusera pana in momentul intalnirii, iar piticul de 10 ani nu a inteles de prima data ce voia Radu de la el, crezand ca e vorba de un proiect. Fericirea celui mic a fost nemarginita atunci cand Radu Oncescu i-a inmanat telefonul cu abonament gratuit timp de un an si internet nelimitat. Cei doi au decis sa ramana prieteni pe viata si sa tina legatura.
De ce relatam aceasta poveste? Pentru ca trebuie sa fie un exemplu pentru toata lumea: NU ITI IA MULT TIMP CA SA FACI FERICITA O PERSOANA. Radu este un exemplu demn de urmat, care se implica permanent in problemele comunitatii locale si ajuta fara a cere nimic in schimb. Haideti sa ne implicam si noi!

Error