Social

RADOVANU-Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au reținut doi bărbați bănuiți de săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor.

REȚINUȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL ARMELOR

 

 

La data de 09 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au probat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Radovanu, județul Călărași.

În fapt s-a stabilit că între trei bărbați a izbucnit un conflict spontan, iar unul dintre aceștia ar fi executat un foc în plan vertical cu o armă neletală, cu scopul de a-i liniști pe ceilalți doi.

Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că aceștia nu sunt autorizați să dețină arme letale sau neletale, fapt pentru care au procedat la ridicarea armei în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit faptul că pistolul a fost achiziționat din Italia și ulterior  transportat în România, fără a fi prezentat organelor vamale de control.

 

Doi bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 27 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, „Uzul de armă fără drept” și ”Contrabandă calificată”.