Social

Radovanu – conducător auto, reţinut de poliţişti pentru conducerea unui autovehicul deşi i-a fost suspendat acest drept

 

 

POLITIA 2Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut un bărbat care a fost prins de mai multe ori conducând mopedul sau autoturismul în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce îi era suspendată pentru cumul de puncte penalizare.

În dimineaţa de 07 aprilie 2016, poliţiştii din Radovanu au depistat pe DJ 403 pe A. Laurenţiu, de 25 ani, care conducea un autoturism, deşi nu avea acest drept.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că era pentru a patra oară când bărbatul era prins conducând autovehicule în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Fiind continuată documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au dispus măsura reţinerii conducătorului auto pentru 24 de ore pentru comiterea a patru infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  1. Laurențiu a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

  •  

 

Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţişti

 

– În noaptea de 06/07 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară au oprit un autoturism condus de I. Paul, de 25 ani, din comuna Dragalina, care nu posedă permis de conducere.

 

– În după-amiaza de 07 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat pe strada Parcului din municipiul Călărași pe B. Daniel, de 50

 

 

ani, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

– În noaptea de 07/08 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Secției 1 Călărași au identificat pe P. Elena, de 27 ani, care conducea un autoturism pe DN 3B, în comuna Roseți, fără a poseda permis de conducere.

 

Poliţiştii au demarat cercetări în toate aceste situaţii pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

 

Eveniment rutier

 

În după-amiaza de 07 aprilie 2016, P. Bogdan, de 36 ani, a condus un autoturism pe DN 3, dispre localitatea Răzvani către oraşul Lehliu-Gară, şi ar fi efectuat virajul la stânga pentru a intra pe breteaua autostrăzii A2  fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus din sens opus de D. Ionuţ, de 20 ani,  intrând în coliziune.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători şi a trei pasageri, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză au fost demarate cercetări pentru vătămare corporală din culpă.