Social

PRIMARIA OLTENITA-ședință de informare privind desfășurarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ din muncipiul Oltenița!

În data de 13.10.2021, ora 10.00, în cadrul Primăriei muncipiului Oltenița, s-a desfășurat o ședință de informare privind desfășurarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ din muncipiul Oltenița, în contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.
? La invitația Primarului municipiului Oltenița, Costinel Milescu, au participat toți directorii unităților de învățământ din municipiul Oltenița, precum și factorii responsabili din cadrul Poliției și Jandarmeriei Române.
? In urma raportului, 152 clase desfasoara cursurile in format fizic, in timp ce 23 au trecut in online.
? Dat fiind faptul că au fost identificate cazuri de elevi și profesori ce au fost testați pozitiv, dar și a creșterii alarmante a incidenței COVID la nivelul municipiului, s-a adus în discuție posibilitatea că toate unitățile de învățământ să treacă la cursuri exclusiv online pentru o perioada de 14 zile, cu posibilitate de prelungire, în funcție numărul de infectari la nivelul localității . O decizie în acest sens, ar putea fi luată de CJSU Călărași, la propunerea/recomandarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Oltenița .
? Autoritățile publice locale doresc ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară , atât pentru elevi și profesori, cât și pentru comunitate.
❗️ Astăzi, 15.10.2021, rata incidentei COVID este: 10,12.