PublicitateSocial

PRIMARIA COMUNEI CHIRNOGI- va invita duminica 18-10-2015 sa participati la un eveniment cultural -spiritual de exceptie si anume : vizita in localitatea noastra si coslujirea impreuna a doi arhierei Inaltpreasfintia Sa MiItropolitul Naum de Ruse – Bulgaria si Preasfintia Sa Preasfintitul Parinte Vincentiu al Sloboziei si Calarasilor !

primaria-chirnogiINVITATIE !
Avem onoare si deosebita placere de a va invita duminica 18-10-2015 sa participati la un eveniment cultural -spiritual de exceptie si anume : vizita in localitatea noastra si coslujirea impreuna a doi arhierei Inaltpreasfintia Sa MiItropolitul Naum de Ruse – Bulgaria si Preasfintia Sa Preasfintitul parinte Vincentiu al Sloboziei si Calarasilor. In documentele istorice de peste 400 de ani nu se gaseste nici o referire la un eveniment asemanator ca vizita a doi ierarhi (de fapt in toata zona Oltenitei). Acest fapt ne onoreaza intrucat roata istoriei aduce si pune impreuna evenimente de sute de ani ,in documente se mentioneaza faptul ca pe la 1790-1810 la Chirnogi in biserica sf. Nicolae a venit un preot hirotonit de catre episcopul de la Ruse -asa ca astazi se reantoarce roata istoriei prin aceasta vizita deosebita la invitatia Preasfintitului Parinte Vincentiu a unui mitropolit tocmai de la Ruse -Bulgaria.
Dorim pe aceasta cale sa intarim legaturile incepute in ultimii 3 ani intre localitati de pe ambele maluri ale Dunarii ,colaborarea tranfrontaliera fiind un deziderat pentru noi ,exista si oportunitati Municipiul Ruse fiind candidat la titlul de capitala europeana culturala,fiind si al doilea centru universitaral Bulgariei ,de ce sa nu existe schimburi culturale ,si chiar studenti la master in Bulgaria ?,anul urmator vom incepe daca se vor aproba de catre forurile europene si casa de cultura din Chirnogi (cu sala de spectacol,sala de expozitii,biblioteca etc),casa de cultura ce se v-a realiza pe programe europene transfrontaliere Romania -Bulgaria cu colaborarea celor din localitatea infratita Tutrakan .
Celor doi vladici li se va conferi de catre Consiliul Local Chirnogi titlul de CETATEAN DE ONOARE al localitatii.In felul acesta se v-a sublinia implicarea si meritul in promovarea valorilor cultural -spirituale ale localitatii noastre.
Evenimentul este de mare amploare si interes fiind intens mediatizat la nivel local dar si national . Va asteptam cu drag sa participati la un eveniment ce apare poate la un secol !