POLIŢIŞTII, LA DATORIE, DE CRĂCIUN

POLITIAÎn ziua de 25 decembrie 2014, poliţiştii au fost la datorie, activităţile lor având scopul prevenirii faptelor antisociale, protejării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, reducerii riscului rutier.
Ca urmare a măsurile adoptate, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact major în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii au putut petrece în linişte Crăciunul.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 2 în flagrant. 6 infracţiuni au fost de natură judiciară, iar 2 la regimul circulaţiei rutiere.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni, cu o valoare a amenzilor 8.630 lei.
16 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, iar alte 10 pentru neregulile constatate în trafic. A fost reţinut un permis de conducere pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Pentru infracţiunile constatate, 22 de persoane sunt cercetate penal, dintre care una, bănuită de comiterea infracţiunii de tâlhărie, este cercetată în stare de arest preventiv.

Error