PublicitateSocial

POLIŢIŞTII DIN CĂLĂRAŞI, LA DATORIE PENTRU SALVAREA DE VIEŢI OMENEŞTI, ÎN CONDIŢII METEO NEFAVORABILE

 
images0AI4594W230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat în teren în ultimele două zile pentru salvarea de vieţi omeneşti şi acordarea sprijinului ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în siguranţă pe drumurile publice din judeţ. Alte 140 de efective au constituit rezerve de intervenţie.

În perioada 16 -18 ianuarie 2016, când judeţul Călăraşi s-a aflat sub avertizare de Cod portocaliu, respectiv Cod galben de ninsori şi viscol, 230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au acţionat cu 116 mijloace auto, pentru a nu se înregistra persoane înzăpezite, blocate în trafic şi expuse unor situaţii de risc, precum şi pentru informarea populaţiei, a conducătorilor auto, în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Poliţiştii au monitorizat totodată derularea activităţilor de deszăpezire, pentru neregulile constatate dispunând aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri şi societăţilor de deszăpezire pentru nerespectarea obligaţiilor cu privire la întreţinerea carosabilului. Valoarea totală a amenzilor a fost de 17.580 de lei.
Poliţiştii vor continua să acţioneze zilnic pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. Pe raza judeţului se circulă în condiţii de iarnă, fiind deschise circulaţiei rutiere toate drumurile naţionale.
În condiţiile prezenţei fenomenului de ceaţă pe drumurile publice din judeţ, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să se intereseze înaintea plecării la drum cu privire la condiţiile de deplasare şi la cele meteo prognozate pentru zona tranzitată!
Verificaţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizaţi luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, acolo unde este semnalat acest fenomen! Acordaţi o atenţie deosebită sistemului de ventilaţie/dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii!

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil.
Respectaţi indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi permiteţi accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie!