RADIO TV OLTENITA
Social

Polițiștii de prevenire a criminalității și cei de ordine publică continuă seria activităților de conștientizare și responsabilizare a populației pentru prevenirea faptelor cu violență.

 

SFATURI PRACTICE, TRANSMISE DE POLIŢIŞTI CETĂŢENILOR

 

 

În ziua de 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași s-au întâlnit cu cetățenii prezenți în zona piețelor, blocurilor, precum și în parcurile din municipiul Călărași.

Polițiștii au discutat cu cetățenii despre prevenirea violenței în familie, formele de manifestare ale acesteia, despre instituțiile implicate în gestionarea acestui fenomen și măsurile prevăzute de lege pentru asigurarea protecției victimelor violenței în familie.

Scopul activității a constat în identificarea principalelor probleme din domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva copiilor și a femeilor, sensibilizarea comunității cu privire la protejarea și apărarea drepturilor acestora, a valorilor familiale, dar și identificarea celor mai potrivite metode pentru a preveni violența în familie.

Totodată, au fost distribuite pliante și flyere cu recomandări preventive specifice problemelor abordate în cadrul activităților desfășurate.

 

 

În perioada următoare polițiștii vor continua activitățile de prevenire a faptelor cu violență pentru creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor.