RADIO TV OLTENITA
Social

Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

BULETIN DE PRESĂ

 

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 96.000 de lei, aplicate de polițiști în urma unor controale efectuate în județul Călărași.

În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri, oboare, precum și în zona adiacentă acestora.

Acțiunea a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare.

Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.695 de lei.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 5.000 de lei, reprezentând alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență. (carne, legume și fructe)

Alături de polițiști în activitățile de control au fost implicați și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași

 

Exemplu:

 

Unei societăți comerciale i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 49.500 de lei pentru oferirea spre vânzare a unor produse neconforme, precum și pentru alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.

Au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 1.100 de lei, reprezentând alimente fără documente legale de proveniență și sume nefiscalizate pe casa de marcat.

Totodată, fost suspendată activitatea societății pentru 30 zile.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au procedat la ridicarea mărfurilor neconforme.

 

Cercetat de polițiști pentru conducere fără permis

 

Dosar penal întocmit de polițiști pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

La data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Frumușani au depistat un bărbat, de 27 de ani, București, în timp ce conducea un autovehicul marca Opel Astra, înmatriculat în Spania.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

 

***

Poliţiştii atrag atenţia

 

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

 

Dosar penal întocmit de polițiști pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice

În noaptea de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au oprit pentru control pe DJ. 302, un autoturism condus de un bărbat, de 44 ani, din comuna Belciugatele, județul Călărași.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat.

De asemenea, bărbatul a refuzat și prelevarea mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul de la prelevarea de mostre biologice.