Poliţiştii călărăşeni, la datorie şi în perioada Sărbătorilor Pascale / infracţiuni constatate, sancţiuni aplicate, persoane reţinute

Poliţiştii, care au desfăşurat activităţi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Călăraşi, în perioada 19 – 21 aprilie a.c., au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 13 în flagrant, şi au aplicat 245 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 47100 lei.

Au reţinut 12 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea vitezei şi 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate în această perioadă, poliţiştii din Călăraşi au identificat şi reţinut două persoane, bănuite de spargerea mai multor autovehicule, pe raza municipiului Călăraşi. Cele două persoane au primit şi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile (caz mediatizat în ştirea de presă nr. 156 din 21 aprilie 2014).

 

Exemple:

– La data de 19 aprilie a.c., ora 23.20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat, pe DN 41, în interiorul comunei Chirnogi, un autoturism, condus de I. Gheorghe, de 64 ani, din Bucureşti, care a fost implicat într-o tamponare.

După ce l-au testat cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

– La data de 20 aprilie a.c., ora 03.55, poliţiştii din Olteniţa au depistat în trafic pe C. Adrian, de 28 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 41, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În seara de 20 aprilie a.c., ora 17.53, poliţiştii din Olteniţa, sesizaţi despre producerea unei tamponări, au constatat că autoturismul, condus de U. Cătălin, de 29 ani, din Olteniţa, care nu posedă permis de conducere, a intrat în doi stâlpi de beton din afara părţii carosabile.

Ca urmare a testării cu aparatul alcooltest, a rezultat că tânărul care conducea maşina avea o concentraţie alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău-Mare au identificat pe C. Marian, de 48 ani, din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, care a efectuat manevra de mers înapoi cu un autovehicul şi a avariat o altă maşină staţionată.

Bărbatul de la volan avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În toate aceste situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

·                         

 

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

 

          În seara de 19 aprilie a.c., ora 23.40, Ţ. Ştefan, de 59 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe Strada 13 Decembrie, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Griviţa, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de C. Mădălin, de 22 ani, din Călăraşi, după care a ricoşat pe trotuar, unde a rănit uşor un pieton.

          În urma accidentului a rezultat şi vătămarea corporală uşoară a lui Ţ. Alexandra, de 25 ani, din Călăraşi, pasageră în unul dintre autovehicule.

          Poliţiştii, deplasaţi la faţa locului, i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi conducători auto, rezultatele fiind negative.

          În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul rutier.

 

·                         

 

 

La data de 20 aprilie a.c., ora 16:43, C. Silviu, de 18 ani, din comuna Borcea, a condus un autoturism pe DN 3 B, în interiorul localităţii Borcea, şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga, fiind lovit de un alt autovehicul,  condus de P. Nicolae, de 35 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, C. Silviu.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

·                         

 

În seara de 20 aprilie a.c., la ora 18:10, pe DJ 100, în localitatea Fundeni, B. Marius, de 27 ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov, a condus un autovehicul şi, în încercarea de a evita un câine apărut pe partea carosabilă, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara drumului public.

În traiectoria sa, autoturismul a lovit două persoane care se aflau pe o bancă.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui B. Tudor, 71 ani, din comuna Fundeni, şi rănirea gravă a lui N. Niculina, de 73 ani, din comuna Fundeni, care au fost transportaţi la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, pentru cercetarea împrejurărilor producerii accidentului, au constatat că bărbatul care a condus autoturismul nu posedă permis de conducere. L-au testat cu aparatul alcooltest, rezultat fiind negativ.

          Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

 

 

Error