RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au reţinut două persoane din localitate bănuite că în noaptea de 11/12 decembrie 2015 ar fi sustras o sumă de bani dintr-o societate comercială.

politia-furtReţinuţi de poliţişti pentru furt

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au reţinut două persoane din localitate bănuite că în noaptea de 11/12 decembrie 2015 ar fi sustras o sumă de bani dintr-o societate comercială.
În noaptea de 11/12 decembrie 2015 persoane necunoscute au sustras dintr-o societate comercială din municipiul Olteniţa aproximativ 3000 lei.
Cu ocazia verificărilor poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii în persoana lui T. Mihăilă, de 23 ani, A. Gheorghe, de 41 ani, ambii din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi şi T. Ionuţ, persoană majoră neînregistrată în evidenţa populaţiei.
Faţă de T. Mihăilă şi A. Gheorghe a fost luată măsura reţinerii pentru infracţiunea de furt calificat, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.

Dor Mărunt- bărbat, reţinut pentru tentatăvă de omor

Un bărbat din comuna Dor Mărunt, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, a fost reţinut pentru 24 de ore.
În seara de 14 decembrie 2015, F. Cornel, de 20 ani, din comuna Dor Mărunt, pe fondul unui conflict spontan l-ar fi înjunghiat pe C. Florin, de 20 ani, din localitate.
Cercetările au fost demarate de îndată, dosarul fiind declinat, potrivit competenţei în cazul infracţiunii de tentativă de omor, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
La data de 14 decembrie 2015, procurorii au dispus faţă de agresor măsura reţinerii pentru 24 ore.
F. Cornel a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La volan, cu alcool

În seara de 14 decembrie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au depistat, pe strada Liliacului, din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, pe T. Silviu, de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehiclul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Acţiuni pentru reducerea riscului rutier desfăşurate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au desfăşurat în perioada 11-13 decembrie 2015, pe drumurile publice din judeţ, o acţiune ce a vizat reducerea riscului rutier, prin identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă regimului legal de viteză.
Astfel, poliţiştii au aplicat 97 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului de viteză şi au reţinut două permise de conducere.
Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii sancţionând toate neregulile constatate, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic.