RADIO TV OLTENITA
Social

POLIȚIA ROMÂNĂ ȘI LIDL „VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE”

 

          Pentru al cincilea an consecutiv, Poliția Română și Lidl au demarat cea mai amplă campanie de educație rutieră la nivel național – „Verde la educație pentru circulație”. Lecția de circulație rutieră a avut loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, precum și în Oltenița și Călărași, astăzi, 30 septembrie, la ora 11:00.

Devenit tradiție deja, parteneriatul dintre Poliția Română și Lidl are ca scop educarea copiilor în privința importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Campania „Verde la educație pentru circulație” își propune să contribuie la educația rutieră a copiilor. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați copiii. Pe parcursul edițiilor anterioare, peste 50.000 de copii au luat parte la lecțiile interactive susținute de polițiști și și-au însușit informații esențiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Lecția a debutat printr-o sesiune teoretică, în care cei mici au aflat informații despre semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze, urmată de o sesiune interactivă, cu exerciții practice, în care copiii au pus în aplicare informațiile primite pentru recunoașterea corectă a semnelor și jocuri de traversare.