PLECI LA MARE IN AUGUST?De la 1 august, feribotul concesionat de Consiliul Judeţean ar trebui să-şi înceapă activitatea

FERIBOTÎn cadrul unei conferinţe de presă, Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, a făcut câteva precizări cu privire la începerea activităţii feribotului concesionat firmei Coslozincă, data probabilă fiind 1 august 2014. Consiliul Judeţean aşteaptă de ceva timp ca APDF Giugiu să îşi dea acordul cu privire la porţiunea de teren care va trebui concesionată pentru a se construi platforma betonată. De începerea activităţii depinde şi construcţia unei fabrici de pal, investiţie inclusă în contractul de concesionare.
„Feribotul cred că de la 1 august va începe să lucreze. Am întâmpinat o grămadă de greutăţi, ultima la APDF Giugiu, trebuie să ne dea terenul şi am înţeles că se întrunesc într-o şedinţă de comitet director, trebuie să aprobe şi poate de la 1 august să-şi înceapă activitatea. Doamne-ajută de la 1 august să dăm drumul. În orice caz scăpăm de beleaua asta după atâţia ani de zile. Traficul va fi RO-RO şi poate RO – BG dacă vom avea un alt mijloc de transport din partea bulgarilor, dar bulgarii nu au nicio intenţie. Se va face platforma betonată pe care va acosta, apoi, după ce va merge feribotul îşi va face şi fabrică. Feribotul l-a luat în ideea că şi fabrica de pal o să-l ajute foarte mult”, spune Răducu Filipescu. Aceeaşi sursa mai precizează că şi problemele cu Poliţia de Frontieră, în ceea ce privește avizul care ar trebui eliberat de această instituție, se vor rezolva.
„Oricum intrăm în Schengen şi adio, se duc. Nu poţi să omori un proiect pentru un aviz cu câteva luni înainte de intrarea în Schengen”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean.
Suma obţinută de Consiliul Judeţean Călăraşi în urma concesionării feribotului este de aproximativ 100.000 de euro pe an, plus investiţii făcute pe malul românesc, mai precis fabrica de pal pe care concesionarul doreşte să o facă în zona Chiciu.SURSA-OBIECTIV DE CALARASI.RO

Error