Social

Peste 700 de elevi din județul Călărași primesc “Cărțile copilăriei”

 

 

Asociația Curtea Veche, cu sprijinul companiei FEPRA Internațional, donează peste 2.000 de volume “Cărțile copilăriei” elevilor din comuna Curcani, județul Călărași, cu scopul de a crește în comunitate nivelul de educație prin lectură. Acțiunea caritabilă are loc vineri, 15 decembrie 2017, începând cu ora 10.00, îninstituțiile școlare de pe raza localității Curcani.

În cadrul evenimentelor vor participa Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), reprezentanții companiei FEPRA Internațional și Andreea Lupescu, jurnalist și artist, care va susține un moment interactiv de lectură prin care le va demonstra copiilor că cititul poate fi distractiv.  Obiectivul este acela de a extinde ulterior programul de donații prin înființarea cluburilor de lectură “Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali astfel încât cititul să facă parte, pe termen lung, printre obiceiurile celor mici.          

Susținătorul principal al acestei acțiuni, FEPRA Internațional, o companie din București care are ca principal obiectiv de activitate, preluarea responsabilității producătorilor și importatorilor care pun pe piață deșeuri de ambalaj. Fepra International se implică activ în campanii de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaj, grija față de mediu și ecologie. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici și a implicării civice sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanții acesteia au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche și, odată cu această donație de carte, să instaleze în localitate un sistem complex și eficient de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj.

“Ne-am bucurat să primim o invitație de acest gen, din partea Asociației Curtea Veche. Considerăm că educația este esențială în a schimba sau îmbunătăți comportamentul și gândirea rigidă a societății, atunci când vine vorba de protejarea mediului înconjurător și de necesitatea de a-l păstra curat. Iar educația începe încă din clasele primare, doar că, din păcate, în România există extrem de multe grupuri vulnerabile și defavorizate, pentru care accesul la o bibliotecă sau la un simplu raft cu cărți rămâne o necunoscută. Doar prin lectură copiii de astăzi vor ajunge să înțeleagă cursul firesc al mediul înconjurător și vor reuși să devină mesageri pentru frați, părinți, bunici și prieteni de joacă’” a declarat Doru Manea, Director General Fepra Internațional.                                                         Evenimentele organizate în localitatea Curcani fac parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei” iniţiat de Asociația Curtea Veche care cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, ateliere și Festivalul de lectură NARATIV. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

 

Pentru informații suplimentare

Valentina Roman

Director executiv,  Asociația Curtea Veche

valentina.roman@curteaveche.ro

0741 033 934