Peste 2500 de copii din județul Călărași au fost înscriși, în prima etapă, pentru clasa pregătitoare

Părinții din județul Călărași vor avea posibilitatea să vizualizeze listele copiilor înscriși, în prima etapă, pentru clasa pregătitoare, acestea fiind deja afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, www.isj.cl.edu.ro . Așa cum a precizat inspectorul general școlar, Silviana Șestacovschi, până în prezent, au fost înscriși 2527 de preșcolari, fiind soluționate toate cererile depuse pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Și tot în prima etapă, ce tocmai s-a finalizat, au fost înscriși în clasa I, 151 de copii.

Începând cu anul școlar 2013 -2014, în județul nostru vor funcționa 141 de clase pregătitoare, unde vor preda 149 de cadre didactice. Învățătorii ce se vor ocupa de copiii din clasele pregătitoare vor beneficia de cursuri de instruire, în perioada iunie -iulie a.c., în cadrul unui proiect finanțat din fonduri structurale.

În prima parte a lunii mai, între 8 și 18 mai, va avea loc cea de a doua etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare. În această etapă pot particpa părinții care nu au depus încă cereri de înscriere pentru învățământul preșcolar.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI.RO