Social

Peste 100 kg peşte, transportate ilegal, depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Olteniţa

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat doi cetățeni români care transportau în portbagajul autoturismului în care se aflau, peste 100 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.

În data de 20.07.2019, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

Astfel, s-a procedat la oprirea unui autoturism pe raza comunei Dorobanţu, judeţul Călăraşi, iar în portbagaj poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea totală de 113 kg peşte din specii diferite, fitofag şi plătică. În maşina în cauză se aflau doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 48 de ani care nu deţineau documente de provenienţă pentru marfa transportată.

Cei doi au declarat că au achiziţionat peştele de la diferite persoane care pescuiau în zonă şi intenţionau să îl comercializeze pentru a obţine profit în mai multe localităţi de pe raza judeţului Călăraşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.