PERSOANE SALVATE DE POLIŢIŞTII CĂLĂRĂŞENI, AUTOVEHICULE DESZĂPEZITE

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat acţiuni de salvare a sute de persoane şi pentru redarea fluenţei traficului rutier, pe toate sectoarele de drum afectate de viscolul puternic

 

În perioada 29 – 30 ianuarie a.c., judeţul Călăraşi s-a aflat sub incidenţa codurilor meteorologice „Cod Portocaliu” şi „Cod Roşu” de vreme severă, respectiv căderi masive de zăpadă şi viscol.

 

Poliţiştii călărăşeni aflaţi în dispozitivul de ordine publică, suplimentat pentru a face faţă tuturor misiunilor, au desfăşurat acţiuni de fluidizare şi control al traficului rutier şi de punere în aplicare a interdicţiei accesului autovehiculelor pe anumite tronsoane de drum, acordarea sprijinului celorlalte autorităţi pentru salvarea persoanelor din autovehiculele rămase imobilizate în afara localităţilor şi utilajelor de deszăpezire pentru redarea circulaţiei rutiere.

 

În cele două zile, poliţiştii au efectuat 22 de acţiuni de salvare a 259 de persoane şi adăpostire a altor 116 persoane. Au extras din troienele de zăpadă 137 de autovehicule şi au însoţit cu autospecialele din dotare 15 coloane organizatepe tronsoanele de drum închise sau restricţionate traficului rutier, în timpul cărora au însoţit 690 de autovehicule, cu 1920 de persoane.

 

Principalele acţiuni s-au desfăşurat în după-amiaza şi seara de 29 ianuarie a.c., pe DN 31 – la km 22 – Vărăşti, comuna Dorobanţu, când agenţii de poliţie au ajutat la deszăpezirea a 14 autovehicule în care se aflau 25 de persoane, printre care şi un microbuz cu 6 călători, şi DN 3A – km 31 – Dragoş Vodă, când au fost deszăpezite 54 de autovehicule (24 autoutilitare, 23 autoturisme şi 7 TIR-uri), cu 92 de persoane.

 

Conducerea I.P.J. Călăraşi a mulţumit tuturor poliţiştilor implicaţi în aceste acţiuni pentru altruismul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, pentru sprijinul acordat comunităţii, exprimând totodată încrederea că misiunile ce vor urma vor fi duse la îndeplinire cu succes.

Error