PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA MAI MULTOR INFRACŢIUNI DE FURT, DEPISTATE ÎN FLAGRANT DE CĂTRE POLIŢIŞTII CĂLĂRĂŞENI / 6 PERSOANE AU FOST REŢINUTE

ministerul de interneÎn dimineaţa zilei de 25 noiembrie 2014, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de furturi de componente metalice

În perioada octombrie – noiembrie 2014, poliţiştii călărăşeni au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane bănuite că ar fi sustras componente metalice din reţeaua dezafectată de irigaţii (A.N.I.F. – Filiala Călăraşi), de pe raza localităţilor Alexandru Odobescu şi Vlad Ţepeş, prejudiciul cauzat până în prezent fiind stabilit la valoarea de 114.000 lei.

Având în vedere infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită din dosarul cauzei, acesta a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi cu propunere de declinare a competenţei.

În dimineaţa zilei de 25 noiembrie 2014, poliţiştii au depistat în flagrant pe: R. Petrică, de 39 ani, din municipiul Călăraşi, G. Constantin, de 35 ani, din comuna Independenţa, I. Ionel, de 36 ani, din comuna Cuza Vodă, U. Ionuţ, de 21 ani, C. Brăduleţ, de 23 ani şi M. Adrian, de 16 ani, toţi din comuna Independenţa, în timp ce transportau cu un autovehicul marca Ford Tranzit, cantitatea de aproximativ 2,6 tone componente ţeavă metalică.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că din acest grup mai făcea parte I. Constantin, de 36 ani, din comuna Independenţa şi T. Jan, de 40 ani, din comuna Modelu, administratorul unei societăţi comerciale unde ar fi fost aduse bunurile, pentru valorificare.
Totodată, în activitatea infracţională, membri grupului au fost sprijiniţi prin furnizarea de informaţii, de către C. Constantin, de 43 de ani, agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, care ar fi primit de la aceştia diferite sume de bani.

Acţiunea poliţiştilor călărăşeni a continuat cu efectuarea a 7 percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite şi la sediul societăţii comerciale.

Cu această ocazie, la locuinţa lui C. Constantin, poliţiştii au identificat 11 cartuşe, calibrul 7,65 mm, urmând a fi stabilită provenienţa acestora.

În seara de 25 noiembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus reţinerea a 6 dintre persoanele bănuite, respectiv: C. Constantin, I. Ionel, I. Constantin, G. Constantin, U. Ionuţ şi R. Petrică, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, divulgare de informaţii de serviciu ce nu sunt destinate publicităţii, luare de mită şi dare de mită, în formă continuată.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi în cursul acestei zile, instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii călărăşeni au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Error