PublicitateSocial

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

 

politia -arestariÎn această dimineaţă, poliţiştii din Călăraşi efectuează 20 de percheziţii, în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport, înregistrând în contabilitate achiziții fictive de combustibil.
La data de 20 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în judeţele Călăraşi (8), Ilfov (2) şi în municipiul Bucureşti (10).
La activităţi participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalişti şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi evidenţiat cheltuieli fictive privind consumul de combustibil în actele contabile ale unor societăţi comerciale din Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti, cu obiect de activitate transporturi interne și internaționale.
Din investigaţii a rezultat că, în perioada iunie – noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau în alte locaţii a unor sisteme informatice, cei în cauză ar fi emis documente financiar – contabile false, pe care le-ar fi distribuit agenţilor economici prin intermediul unor peroane de legătură, cauzând astfel pagube importante bugetului de stat.
Percheziţiile, efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Călăraşi, au ca scop identificarea şi ridicarea de bunuri şi înscrisuri necesare documentării activităţii infracţionale a persoanelor bănuite şi stabilirii prejudiciului cauzat.
Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.