Social

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE

 

10.700 de țigarete fără documente de proveniență au fost confiscate de polițiștii din Călărași.

 

La data de 05 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

 

În fapt, s-a stabilit că persoanele în cauză, cu ajutorul unei bărci ar fi achiziționat țigări de pe ambarcațiunile ce tranzitau fluviul Dunărea, pe care, ulterior le-ar fi comercializat către diferite persoane de pe raza județului Călărași.

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 10.700 țigarete, fără timbru fiscal.

 

În  cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri ”.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași.